не братле..... нормално си светят.... акоискаш обади ми се и мини някоя вечер през нас да ги регулираме чат пат, ако са здрави водачите на новия фар.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с регулировката на фаровете на 146 и решение
Collapse
X
-
Има едни реглажи на самия фар от задната му част за кръстата отверка
2 са,единия е във външната част а другия в средата.
Този в средата е за височината-НА ТЪМНО НАВИВАШ И ВДИГАШ ФАРА РЪЧНО да изравниш с другия, другия да ги цинтроваш по хоризонтал!
На около 10м от стена трябва да светят в точка и на височина колкото са фаровете.146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic
Comment
-
Наличието на копче не означава монтирани машинки... и аз имам копче и инсталация за халогени, но си нямам такива.
Италианска им работа.
Ако имаш инсталация иди си купи 2 машинки на старо от Италианеца, но те имат смисъл само ако водачите са читави.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Аз взех за 80лв ел. втора ръка като можех да взема и за 45лв механичен. а нови мисля има тук www.drive.bgAlfa 145 1.8 TS '97
Comment
-
Относно ремонта на водачите на ел. фарове Хела за Алфа 145.
1. Като си я купих въпросните плякаха яко.
2. Взех си нови тайвански механични Депо - за 3 месеца се разплякаха, да не говорим, че не можеха да се регулират от самото начало като хората.
3. Свалих още май месец оригиналните с идеята да ги оправя скоро, но това скоро е октомври
Като за начало пробвах различни материали, които имах под ръка, но не успях с резбата. Взех си от Бриколаж алуминиева лайсна 1000х25х2 мм - 10 лв. Останалото, което ви трябва е малко време, флекс, бормашина, свредла за метал (3 и 4 мм), пила или шмиргел, 4 самонарезни винта 30х3 мм., силикон. Схемата е същата, като на колегата, но трябва пилене на лайсната, за да я нагодите да влезе. Моите фарове, са с малко по-различни легла за водачите от тези на колегата (скосенията са от горната страна). Може и вместо на 85мм да се отрежат на 80мм.
Това е - успехи.Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя
Comment
-
Първоначално публикувано от stenli Покажи съобщениеДнес реших да си сменя крушките и да си регулирам фаровете и открих че рефлектора съвсем свободно се движи. Свалих фара махнах стъклото и видях че са счупени сферичките които държат рефлектора към тялото на фара всякакви опити да ги залепя останаха неуспешни самата пластмаса може би от температурата е станала много крехка и се троши. Някои имал ли е подобен проблем и как се е справил точно сега фарове не ми се купуват решил съм да пробвам да направя нещо подобно на регилиращите планки от метал дано да се получи
Comment
-
Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщениеА с какво да залепя стъклото след като оправя водачите? Има ли смисъл да е температуроустойчиво (бахти дългата дума) лепилото/силикона?
Comment
Comment